Om oss

Välkomna ”hem” till Magnus & Johannes på Food Factory! Personlighet, lyhördhet, värme, humor och inspiration. Vänd dig gärna till oss när du söker en matupplevelse med det lilla extra.

Läs mer om vår historia
Magnus_Johannes_var_historia_
foodfactory_molnlycke_fabriker

mer än en matupplevelse

Sverige 2019 har en fantastisk restaurangkultur där god vällagad mat med kloka råvaruval och en förkärlek för ekologiskt och producerat i trakten är mer en självklarhet än undantag, och så naturligtvis även för oss. Råvarorna kombinerade med spännande dryck och välgjorda smaker är stommen i vad vi gör, men minst lika viktigt är upplevelsen vi vill ge!

Vi vill vara en aktiv lokal aktör som utgör en naturlig del av Mölnlyckes sociala värld och bidrar med härliga upplevelser! På sikt kommer vi bjuda in till events som matlagningskvällar, dryckesprovningar, roliga matquiz, mysig After work… Eller kanske en variation av allt; som en teambuildingkväll, en kickoff eller varför inte en härlig hippa/sexa där du slipper ta dig in till – och hem från – Göteborg.

Känn er riktigt välkomna! Vi är glada att ni gästar just oss och vill att ni känner er totalt trygga och avslappnade inför eventet hos oss. Vi tänker alltid extra mycket på detaljerna, förbereder oss noga och lyssnar gärna på era tankar och idéer. Det är ert festliga tillfälle, vi är på sätt och vis också gäster.

Miljö och hållbarhet

Vi anser att det inte längre är ett stort ställningstagande att uttala en miljövänlig och hållbar inriktning på sin verksamhet utan bara en naturlig del av all samtida näringsverksamhet, vare sig det gäller Restaurang/Catering eller andra områden. Alla har vi ett ansvar helt enkelt.

På Food Factory strävar vi efter att i största möjliga mån använda oss av ekologiska och/eller närproducerade produkter. Råvaror efter säsong är något vi alltid jobbar efter, det är inte bara bra ur en hållbarhetssynvinkel utan även ett kul och bra sätt att variera menyer och utbud efter årstider. Fråga oss så tipsar vi gärna om vad som är aktuellt ”just nu”, eller vad man ska hålla ögonen öppna efter. Håll även koll på vår kalender efter ”säsongsevents”. Det kan till exempel vara en skördemarknad i september, en grillskola i maj eller en sill- och laxkväll inför julen…

Vi arbetar aktivt för att locka fler att fördela sin kosthållning mer miljövänligt genom att bredda vårt utbud vegetariskt och ekologiskt. Vi strävar efter att minska användandet av engångsmaterial, de produkter vi använder är alla miljöklassade. De kemikalieprodukter vi använder är samtliga godkända av astma- och allergiförbundet samt miljöklassade. Givetvis källsorterar vi samtligt avfall och kompost enligt gällande stadgar.

foodfactory_molnlycke_fabriker

samarbetspartners

Vi arbetar med såväl ett antal större som mindre leverantörer. Martin & Servera, Johan i Hallen, Fisk Idag, Wibo Frukt & Grönt står för merparten av våra inköp och kompletteras av flera lokala leverantörer som Lycke Bryggeri och Rådanäs Bryggeri. Vi letar ständigt efter mindre producenter i vår närhet som gör fantastiska produkter som de verkligen brinner för. Gårdsbutiker, mindre köttproducenter, osterier och så vidare.

Tipsa oss gärna när ni hittar en liten pärla därute!